صنعت ساختمان وفعالیت های عمرانی همواره یکی از مهمترین دلایل پیشرفت کشورهای صنعتی بوده است. یکی از دغدغه های کشور های درحال توسعه وبخصوص کشور خودمان ایران رشد وپیشرفت صنایع بنیادین خود مانند ساختمان سازی می باشد که از این رو به منظور پیشرفت هرچه سریعتر اقدام به ایجاد رشته های تخصصی مانند ساختمان کرده اند.
رشته ساختمان که از شاخه ی فنی وحرفه ای می باشد به طور کلی در خصوص علم ساختمان سازی وفعالیت های عمرانی بحث میکند.دانش اموزان علاقه مند به این رشته می توانند پس ازگذراندن مقطع اول دبیرستان این رشته را دردوم هنرستان انتخاب کرده و تا دیپلم ادامه دهند.پس ازاخذ دیپلم به منظورتحصیل در دانشگاه باید در آزمون سراسری شرکت کرده وتراز لازم دانشگاه موردنظرراکسب کنند.دانشجویان پس از گذراندن حدودا 156واحد درسی که اغلب آن ها محاسباتی است مدرک مهندسی عمران راکسب می کنند . دانشجویانی که قصدادامه تحصیل دارند میتوانند در مقاطع بالاتر نظیر کارشناسی ارشد ودکتری در گرایش های مختلفی مثل مهندسی سازه،مهندسی محیط زیست،مهندسی سدسازی ،مهندسی فتوگرامتری و.. مشغول به تحصیل شوند.
درخصوص بازار کار این رشته باید گفت که رونق بسیار خوبی دارد.همانطور که گفته شد کشور ما جزءکشورهای در حال توسعه می باشد و برای انجام فعالیتهای وسیع عمرانی خود نیاز شدیدی به متخصصان کار آزموده در این زمینه دارد. درصورتی که افراد فارغ التحصیل قصد سرمایه گذاری در تخصص خود دارند میتوانند با خرید سهام شرکت های معتبر و یا تاسیس شرکت به نام خودشان در زمینه های طراحی محاسبه و اجرای سازه به فعالیت اقتصادی مشغول شوند.
در پایان باید گفت که رشته ساختمان یکی از پرتقاضاترین رشتههاي تحصیلی می باشد که از موقعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار است. علاقه مندان به این رشته باید از مهارت های اجتماعی مانند مدیریت یک مجموعه برخوردار باشند.