پس از کشف فلز توسط بشر ، نقش این عنصر آنقدر شگفت انگیز شد که به نام صنعتی مهم و کاربردی زندگی بشر را متحول ساخت و آنقدر پیشرفت نمود که از نام یک صنعت به صنایع فلزی تغییر نام داد .
قالب های مختلفی که می توان از فلز ساخت کار برد های این صنعت را گسترش داده و رشته ها ی مختلفی به وجود آورد. آنچه نباید از نظر دور بماند رقابت صنایع پلاستیکی است که به علت ارزانی و سبکی و آراستگی خود جای خود را در جوامع صنعتی باز نموده است .
صنايع فلزي در واقع علم بكار گيري فلز در صنايع و شيوه استفاده از آن در صنعت می باشد.
با توجه به بهره وري از فلزات و بکارگيري گسترده ي آنها،سازه ها،نيم ساخته ها و مصنوعات فلزي در مراکز توليدي،صنعتي و خدماتي از اهميت ويژه اي برخوردارندو در راستاي پيشرفت صنايع و تعدد مصنوعات فلزي استفاده از تکنولوژي نوين در طراحي و محاسبات سازه هاي فلزي، بسيار چشمگير بوده و جامعه صنعتي کشور نياز مبرم به فارغ التحصيلان رشته مذکور دارد.
هنرجويان اين رشته در طي دوران تحصيل با محاسبات فني، رسم فني، تکنولوژي جوشکاري اعم از : قوس الکتريکي، مقاومتي و شعله گاز، تکنولوژي و کارگاه تغيير شکل نيم ساخته ها،متالورژي عمومي و شناخت مواد صنعتي،اجزاء ماشين،برش و تغيير شکل نيم ساخته هاي فلزي، ورق کاري و …..آشنا مي شوند.